Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over het ervaringscertificaat/EVC en het proces. Heeft u een vraag die hier niet bij staat? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder!

Wat kan ik met een EVC?

Met een EVC (Ervaringscertificaat) toont u eerder verworven competenties aan. EVC maakt zichtbaar welke kennis, inzichten en ervaringen u heeft opgedaan. Het resultaat wordt vastgelegd in een Ervaringscertificaat, hiermee toont u officieel uw MBO en/of een HBO niveau aan. Dit is heel zinvol als u zich verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding. Of als u bij een sollicitatie duidelijk wilt aangeven over welke competenties u reeds beschikt.

Waarom een Quickscan?

Met behulp van de Quickscan kunnen wij u gerichter advies geven. De duur van de werkervaring en relevantie van die werkervaring zijn daarbij belangrijke indicatoren. De Quickscan is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Hoe lang duur een EVC?
De gemiddelde doorlooptijd van een EVC bij Centrum VakErkenningen de doorlooptijd is 10 weken. Uiteraard kunnen er omstandigheden zijn (voor de werkgever of individuele kandidaat) waardoor wij aangepaste data afspreken.

De deadline wordt bij start met u afgestemd. Tijdens de procedure houden wij de voortgang met u in de gaten.

Wat is verzilveren?
Met de EVC-procedure begeleiden wij om uw werkervaring aantoonbaar te maken binnen de kaders van relevante competenties. Die aangetoonde competenties zijn de standaard voor onderwijsinstellingen om vrijstellingen te verlenen. U hoeft dan geen volledige opleiding te volgen om een diploma te halen.

Hoe moet ik verzilveren?
Met behulp van de rapportage over de EVC-procedure bij Centrum VakErkenningen kunt u de examencommissie van de onderwijsinstelling benaderen waar u het diploma wilt behalen. Die examencommissie bepaalt of u in aanmerking komt voor een diploma of vrijstellingen.

Wanneer kan ik starten met een EVC?
Per direct na inschrijving.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een EVC?
Relevante werkervaring is het allerbelangrijkste. Aangezien die werkervaring per persoon verschilt, geven wij graag advies op maat. Vul daarom de Quickscan in zodat we ook inhoudelijk al bij ons eerste contact met u kunnen praten over uw werkervaring.

Kom ik met een scholingsvoucher in aanmerking?
Ja. Wij garanderen dat wanneer u kunt aantonen dat het traject met een UWV scholingsvoucher wordt bekostigd, de kosten van het hele traject gedekt zijn. Een UWV scholingsvoucher is maximaal  € 1.000,- inclusief btw. Wij geven extra korting op de EVC-procedures om ervoor te zorgen dat u snel aan de slag kunt.