HBO Toegepaste Psychologie, TP

Doe de vrijblijvende Quickscan voor de evc-procedure HBO Toegepaste Psychologie, TP

Algemeen

In uw werk bent u bezig met het begeleiden van mensen. U past psychologische kennis toe op situaties waarin menselijke gedrag centraal staat. U weet waarom mensen zich gedragen zoals ze dat doen, en wat en wie allemaal van invloed zijn op hun denken, doen en voelen. U heeft door het doen van vakgerichte cursussen een goede theoretische kennisbasis en leert die kennis toepassen op situaties die om een verandering, een oplossing of een andere benadering vragen. Het gereedschap dat u daarvoor in uw dagelijkse praktijk gebruikt, zijn vaardigheden als coachen en begeleiden, trainen, voorlichten en adviseren.

De EVC procedure

Herkent u in uw eigen werk bovenstaande taken en heeft u HBO werk- en denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma?

Dan kunt u ervoor kiezen uw werkervaring te laten erkennen. Centrum Vakerkenningen biedt een unieke EVC Procedure, speciaal voor de ervaren persoonlijk begeleider . Daarmee behaalt u een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee u uw HBO-niveau aantoont.

Het niveau

De EVC Procedure gaat uit van HBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring in de zorg.

Doelgroep

Deze EVC Procedure is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn of recent zijn geweest als loopbaanadviseur, trainer, casemanager, consumentenvoorlichter, recruiter of begeleider en die hun kennis, inzicht en ervaring willen laten erkennen op officieel HBO-niveau. Op basis van uw werk en aanvullende vakgerichte cursussen heeft u zich verder ontwikkeld naar HBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (minimaal 3 tot 5 jaar) werkzaam bent in een positie op HBO-niveau. U heeft relevante werkervaring opgedaan, aanvullende (vak)diploma’s behaald of cursussen gevolgd die aansluiten op HBO-niveau.

Procedure

De procedure

U start de EVC Procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van Centrum Vakerkenningen.

De EVC-procedure wordt gekoppeld aan de landelijke normen van de opleiding. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht.

Portfoliovorming

Uw portfolio vormt een belangrijk onderdeel van uw EVC-procedure. Daarin verzamelt u (met begeleiding) bewijzen waarmee u uw (werk)ervaring en vaardigheden kunt onderbouwen.

Dat kan werkervaring zijn, maar ook opleidingen en cursussen die u in het verleden heeft gevolgd en ervaring opgedaan vanuit hobby’s of vrijwilligerswerk.

Portfoliobeoordeling

Een assessor (vakdeskundige beoordelaar) beoordeelt uw portfolio aan de hand van de gekozen meetstandaard en zal aan de hand van uw portfolio bepalen welke vervolgstappen nog volgen. Een werkplek observatie en een interview of alleen een interview.

Observatie en interview

De assessor bezoekt u (eventueel) op de werkplek. Hier observeert de assessor uw handelen tijdens uw werkzaamheden aan de hand van een beoordelingsstandaard. Daarna volgt een criterium gericht interview waarbij u nog een aantal (aanvullende) vragen beantwoordt.

De rapportage

Als afsluiting van stap 3 en 4 stelt de assessor een rapportage op. In het Ervaringscertificaat/ de rapportage staat precies aangegeven over welke kennis en vaardigheden u van de gekozen standaard beschikt.

Officieel erkend

Met EVC laat u uw werkervaring en opgedane kennis vanuit opleidingen officieel erkennen. Centrum Vakerkenningen is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt circa 16 weken. Men kan kosteloos 1x verlengen met 16 weken. Na deze 32 weken betaald men voor elke volgende verlenging van 16 weken €250,- excl. BTW.

Kostenspecificatie

Kosten

 

 

 

 

 

 

Quickscan: € 0,-
Online portfolio en portfoliobegeleiding: € 265,-
Persoonlijk assessment: € 575,-
Ervaringscertificaat: € 155,-
Vervolgadvies: € 0,-
Totale kosten: € 995,-

Bovenstaande tarieven zijn exclusief  21% btw

Inschrijven

Direct inschrijven voor de EVC Procedure voor HBO Toegepaste Psychologie, TP