MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, MBO 4

Maar hier de Quiscan voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Dit is een korte vragenlijst met onderwerpen die in de EVC aan de orde zullen komen.

Algemeen

U biedt dagelijks opvang aan jongeren. U ondersteunt kinderen en jongeren bij activiteiten of bij wonen en eventueel neemt u taken van hen over. U biedt activiteiten aan die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de jongeren. Ook houdt u in de gaten wat er is afgesproken over de opvang en begeleiding en wat vastligt in het plan van aanpak. U begeleidt het kind/de jongere bij de inrichting van zijn dagelijks leven.

De EVC procedure

Herkent u in uw eigen werk bovenstaande taken en heeft u MBO werk- en denkniveau, maar niet het bijbehorende diploma?

Dan kunt u ervoor kiezen uw werkervaring te laten erkennen. Centrum Vakerkenningen biedt een unieke EVC Procedure, speciaal voor de ervaren verpleegkundige. Daarmee behaalt u een officieel erkend Ervaringscertificaat, waarmee u uw MBO-niveau aantoont.

Het niveau

Het erkenningsprogramma gaat uit van MBO werk- en denkniveau en relevante werkervaring in de zorg.

Doelgroep

Deze EVC Procedure is speciaal bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de kinderopvang, de buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een kindcentrum of een brede school, bij organisaties die opvoedingsondersteuning bieden, ondersteuning geven aan kinderen of jongeren met specifieke ondersteuningsvragen (bijvoorbeeld omdat ze een ontwikkelingsachterstand hebben),en die hun kennis, inzicht en ervaring willen laten erkennen op officieel MBO-niveau. Op basis van uw werk en aanvullende vakgerichte cursussen heeft u zich verder ontwikkeld naar MBO-niveau. Dit betekent dat u al enige tijd (zo’n 3 tot 5 jaar) werkzaam bent, of recent bent geweest, in een positie op MBO-niveau.

Procedure

De procedure

U start de EVC Procedure na het doorlopen van de intakeprocedure. De intake houdt in dat u een korte digitale quickscan doorloopt, waarna u een persoonlijk adviesgesprek heeft met een adviseur van Centrum Vakerkenningen.

De EVC-procedure wordt gekoppeld aan de landelijke normen van de opleiding. Vanuit deze landelijke norm worden uw kennis en ervaring in beeld gebracht.

Portfoliovorming

Uw portfolio vormt een belangrijk onderdeel van uw EVC-procedure. Daarin verzamelt u (met begeleiding) bewijzen waarmee u uw (werk)ervaring en vaardigheden kunt onderbouwen.

Dat kan werkervaring zijn, maar ook opleidingen en cursussen die u in het verleden heeft gevolgd en ervaring opgedaan vanuit hobby’s of vrijwilligerswerk.

Portfoliobeoordeling

Een assessor (vakdeskundige beoordelaar) beoordeelt uw portfolio aan de hand van de gekozen meetstandaard en zal aan de hand van uw portfolio bepalen welke vervolgstappen nog volgen. Een werkplek observatie en een interview of alleen een interview.

Observatie en interview

De assessor bezoekt u (eventueel) op de werkplek. Hier observeert de assessor uw handelen tijdens uw werkzaamheden aan de hand van een beoordelingsstandaard. Daarna volgt een criterium gericht interview waarbij u nog een aantal (aanvullende) vragen beantwoordt.

De rapportage

Als afsluiting van stap 3 en 4 stelt de assessor een rapportage op. In het Ervaringscertificaat/ de rapportage staat precies aangegeven over welke kennis en vaardigheden u van de gekozen standaard beschikt.

Officieel erkend

Met EVC laat u uw werkervaring en opgedane kennis vanuit opleidingen officieel erkennen. Centrum Vakerkenningen is specialist op het gebied van de Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC). De procedures zijn volledig conform de landelijke code van het Kenniscentrum EVC opgesteld. U ontvangt een officieel erkend Ervaringscertificaat.

Doorlooptijd van de EVC-procedure

De doorlooptijd van de EVC-procedure bedraagt circa 16 weken. Men kan kosteloos 1x verlengen met 16 weken. Na deze 32 weken betaald men voor elke volgende verlenging van 16 weken €250,- excl. BTW.

Kostenspecificatie

Kosten

Intake en advies: € 200,-
Online portfolio en portfoliobegeleiding: € 250,-
Persoonlijk assessment: € 750,-
Ervaringscertificaat: € 82.50,-
Registratie NKE: € 0,-
Totale kosten: € 1.295,-

Bovenstaande tarieven zijn exclusief  21% btw

Inschrijven

Direct inschrijven voor de EVC Procedure voor MBO Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, MBO 4